2021-03-26 13:43:23• hírek • Szatmár.ro

Százhatvan facsemetét ültettek el pénteken a Vetés és Óvári közti út mentén

Borítókép: Virág Botond
Borítókép: Virág Botond

Faültetési akciót szervezett pénteken a vetési polgármesteri hivatal és az erdődi erdészeti hivatal – a vetési községi erdők adminisztrátora.

Az akció során mintegy 160 nyír-, hárs- és kőrisfa csemete került kiültetésre a Vetést és Óvárit összekötő községi út mentén.

A közösségi akcióban részt vett Ilyés Gyula polgármester, a helyi tanácsosok Vetésből és Óváriból egyaránt, a két település iskolásai közül mintegy 40-en, számos önkéntes és az akciót támogató személy.

Ilyés Gyula polgármester szerkesztőségünknek elmondta, egy nagyon jó hangulatú megmozdulás volt, körülbelül 70-80 személy részvételével. A gödröket előző nap már kiásták, ide kellett elhelyezni az erdészeti hivatal által biztosított csemetéket, amit nagy örömmel meg is tettek a jelenlévők. Az elültetett csemeték locsolásához a község önkéntes tűzoltói vizet is biztosítottak.

„Bízunk benne, hogy a csemeték többsége megfogan, és senki nem fog kárt tenni azokban. Ez egy régóta tervezett kezdeményezésünk volt, most végre sikerült meg is valósítani. Szeretnénk, ha 10 év múlva a ma elültetett fák árnyékában lehetne majd autózni a két település között.” – fogalmazott a polgármester.

Az akció hétfőn folytatódni fog, a megmaradt csemetéket a vetési polgármesteri hivatal közelében, valamint az óvári iskolánál fogják elültetni.

A polgármesteri hivatal ezúton is köszönetet mond, mindenkinek, aki támogatta az akciót.

















 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: